Verificare apometre

verificare apometre

Durata medie de functionare a apometrelor este situata intre 4 si 5 ani, in functie de calitatea acestora, durata de utilizare, impuritatile si depunerile existente in apa etc. Dupa aceasta perioada se recomanda verificarea acestora, pentru a determina abaterile ce au survenit in urma folosirii.

Certificatul metrologic (emis concomitent cu montajul apometrului) are rolul de a certifica montajul corect al acestuia si faptul ca este in perfecta stare de functionare. Pentru prelungirea autorizatiei metrologice cu un interval de timp suplimentar este necesara verificarea contoarelor de apa de catre o firma autorizata.

Verificare apometre – cum se realizeaza si care sunt pasii ce trebuie urmati

Pentru a realiza operatiunea de verificare apometre este necesar ca echipa noastra se se deplaseze la domiciliul dumneavoastra pentru a le demonta (sau dumneavoastra le puteti trimite prin curier catre sediul nostru). In cateva zile acestea sunt verificate cu un instrument special, primind verdictul admis sau respins.

Daca in urma operatiei de verificare apometre, acestea sunt conforme, se monteaza si se prelungeste durata de functionare cu o perioada stabilita (in functie de diametru, tip – apa rece/calda).

Daca acestea nu mai inregistreaza un consum corect de apa se recomanda montajul unor apometre noi (vezi detalii).

NOTA: timpul de lucru necesar pentru verificarea unui apometru este de 30minute, dar demontarea celui vechi, transportul la sediu, verificare, returnare, montare poate dura intre 2 si 3 zile.

Daca apometrele dumneavoastra au o vechime de minim 5 ani se recomanda inlocuirea acestora. Dupa montaj, acestea se sigileaza si vi se inmaneaza toate documentele necesare!

NOU! Plata apometrelor poate fi facuta si in rate! Calitate excelenta, livrare din stoc! Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati!

OFERTA! Reduceri substantiale pentru asociatiile de proprietari, scari de bloc sau consumatori ce doresc montarea a mai multor contoare de apa!