Sigilare apometre

sigilare apometre

Dupa montarea unui contor este necesara sigilarea acestuia. Operatiunea de sigilare apometre este una obligatorie, lipsa sigiliului considerandu-se furt. In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva detalii referitoare la operatiunea de sigilare a apometrelor, precum si modul se lucru al echipei noastre.

1. Sigilarea apometrelor se face numai de catre firme autorizate

Operatiunea de sigilare a apometrelor trebuie efectuata numai de catre firme autorizate. Compania noastra este autorizata BRML (Biroul de Metrologie) pentru efectuarea unor astfel de operatii, atat pentru contoarele de apa calda cat si pentru cele de apa rece, contoarele de bransament sau pentru consumatori industriali. Daca ati constatat ca sigiliul este rupt este necesar a ne contacta pentru a aplica unul nou. Obligatia de verificare si pastrare in conditii legale de functionare va revine exclusiv dumneavoastra!

2. Sigilarea apometrelor – de ce este necesara?

Prin operatiunea de sigilare se confirma faptul ca apometrele sunt montate corect, de catre o echipa autorizata si ca aparatele au verificarea metrologica efectuata. In cazul in care apometrele dumneavoastra au fost montate de o firma sau de un instalator neautorizat se recomanda sigilarea acestora. Sigilarea apometrelor si implicit dovada scrisa a acestei operatiuni (procesul verbal de sigilare) va scapa de orice neplaceri ulterioare legate de functionarea acestora.

3. Sigilarea apometrelor – cum se realizeaza?

Operatiunea de sigilare apometre se executa cu plumbi speciali ce sunt capsati cu un cleste cu amprenta. Pe racordurile special prevazute ale apometrelor se aplica o sarma otelita care este sigilata prin intermediul unor plumbi stantati. Procesul verbal de sigilare include seriile apometrelor si indexul la care acestea au fost sigilate.

NOTA: Echipa noastra este autorizata de catre BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala) sa verifice si sa sigileze atat apometrele individuale (de apartament/casa) cat si cele de bransament.

OFERTA! Reduceri substantiale pentru asociatiile de proprietari, scari de bloc sau consumatori ce doresc sigilarea a mai multor contoare de apa (apometre)!