Montaj apometre

montaj apometre

Pentru a inregistra consumul de apa din locuinta dumneavoastra este necesar sa achizitionati si sa montati un dispozitiv ce masoara volumul de apa ce intra in spatiul dumneavoastra – numit generic apometru. De obicei apometrele se monteaza atat pentru apa calda cat si pentru apa rece, la fiecare conexiune cu coloana de apa.

1. Montaj apometre pentru apartamente

In cazul apartamentelor de bloc se monteaza cate doua apometre (un apometru pentru apa rece si unul pentru apa calda) pentru fiecare nisa (coloana principala). Asadar in majoritatea cazurilor apometrele se monteaza la baie si bucatarie (suplimentar si la baia de serviciu in cazul in care aceasta exista). Daca in incapere au fost deja montate apometre dar acestea nu mai functioneaza corect, se demonteaza si se monteaza noi echipamente.

Montaj apometre pentru apartamente – in majoritatea cazurilor se aleg contoare DN15 monojet cu mecanism uscat.

2. Montaj apometre pentru case/vile/spatii industriale

In cazul imobilelor prevazute cu un singur racord la apa, se va monta un singur apometru, dar de un diametru mai mare decat in cazul celor de apartament – de exemplu apometru DN 20 sau DN 25.

3. Montaj apometre pentru scarile de bloc si pentru consumatorii industriali

In cazul subsolului blocurilor se monteaza contoare de bransament, care au de obicei diametru nominal DN32 sau DN40, iar mecanismul acestora este de tip multijet umed sau uscat. Dupa montaj vi se vor inmana toate actele necesare pentru furnizorul dumneavoastra de utilitati (Apanova etc).

4. Operatii necesare pentru montajul apometrelor

In cadrul operatiunii de montaj apometre se desfasoara urmatoarele operatii tehnice, in functie de stadiul/natura locului:

– demontarea apometrului vechi si verificarea acestuia (de obicei dupa 5 ani de functionare majoritatea tipurilor de apometre necesita inlocuire; apa dura precum si impuritatile din sistemul de furnizare a apei fac ca functionarea acestuia in timp sa devina gresita – cu erori);

– refacerea zonei de conexiune la coloana principala de apa (montarea unor mufe rapide, prelungire conducta pexal, ppr sau cupru) – daca este cazul;

– montarea noilor apometre precum si sigilarea acestora (firma noastra este autorizata pentru efectuarea acestor operatiuni);

– verificarea instalatiei si testul de consum.

5. Documente ce va vor fi livrate dupa montajul apometrelor

Dupa ce intreaga operatiune de montaj a apometrelor este finalizata dumneavoastra vi se vor elibera urmatoarele documente: contractul de contorizare (necesar a-l prezenta furnizorului de apa), certificatul de garantie a apometrului/apometrelor (in functie de fiecare brand garantia oferita apometrelor este intre 3 ani si 5 ani), procesul verbal de montare si sigilare si buletinul de verificare metrologica.

NOU! Plata apometrelor poate fi facuta si in rate! Calitate excelenta, livrare din stoc! Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati!

OFERTA! Reduceri substantiale pentru asociatiile de proprietari, scari de bloc sau consumatori ce doresc montarea a mai multor contoare de apa!